Stämningslöst

Vid fästet till Bron över floden Kwai står hon varje kväll och sjunger. Med lite tur prickar hon några toner rätt i varje sång. Hon understryker sin konstutövning med en gitarr. Den har inte stämts sedan andra världskriget.

Jag vet inte om allt är en ploj för att få turisterna att skänka pengar av rent medlidande. Ungefär som när tiggaren med de trasigaste kläderna får mest i sin skål. För pengar det trillar det ner i flickans kartong.

Hon har avbytare. Alla sjunger lika illa. Men hon är stjärnan.

Jag har inte orkat fråga om pengarna går till något skolprojekt (som att anställa en ny musiklärare!) eller om hon gör allt för egen vinnings skull. Kanske någon annan resenär har frågat och kan berätta?

Fotot och ljudet är från december 2018. Men hon är kvar även december 2019. Lite rundare, lika självsäker. Gitarren ännu mer ostämd. Allt är fortfarande ett mysterium som jag inte prioriterat att gräva i. Vad går det ut på?! Sjunger hon falskt medvetet? Varför stämmer hon inte gitarren?

Hursom. Flickan med gitarren har sett en möjlighet och tagit den, som så många andra månglare vid lidandets bro.

PS I februari 2022 kan jag konstatera att killen som spelar just när jag passerar sjunger hyfsat. OCH – gitarren är stämd!